Praha.cz

 
Kam dnes vyrazit fandit Čechům v hokeji?
Sobota, 24. květen 2014 06:16
Sledujte hokej v centru Prahy

Fanoušci budou moci podpořit české hokejisty na Staroměstském náměstí v Praze. Umístění velkoplošných obrazovek v centru metropole schválila rada města. Na náměstí zůstanou i na nedělní závěr šampionátu, kdy budou čeští hokejisté bojovat o zlato nebo bronz. Sledovat boj na ledě můžete v Praze i například v Riegrových sadech.


Hokej na Staroměstském náměstíSobotní podvečerní semifinálový zápas Česko - Finsko začne ve tři čtvrtě na šest. Velkoplošné obrazovky začnou technici na pražské Staroměstské náměstí instalovat už zítra dopoledne. Lidé se zde budou moci v centru města scházet po celý den. Program na náměstí je připraven už od čtyř hodin odpoledne. Na pódiu vystoupí živé kapely, bude se hrát i reprodukovaná hudba, programem bude provázet moderátor.


Policie potrestá jakoukoli pyrotechniku


Na Staroměstském náměstí bude připravena také záchranná služba a na bezpečnost budou dohlížet desítky městských a státních policistů. Jejich mluvčí Hana Jeřábková připomíná, aby si lidé na náměstí nebrali žádnou zábavní pyrotechniku, ani nápoje ve skleněných lahvích. „Policisté použití zábavní pyrotechniky vyhodnocují jako přestupkové jednání a v případě, že se někdo takového přestupku dopustí, policisté na to budou adekvátně reagovat. Příslušná osoba bude s největší pravděpodobností oznámena správnímu orgánu k projednání,“ popisuje.


Venku budou moci hokej sledovat také fanoušci v Riegrových sadech, kde už je připravené velké projekční plátno. Přenos hokejových utkání bude stát magistrát maximálně na 493 tisíc korun. S přívalem fanoušků počítá ovšem také většina pražských hospod či restaurací.


Foto: lidovky.cz, besk.cz

(rez)